Vialnetvic adquireix dues escombradores noves

Vialnetvic ha comprat dues màquines escombradores noves per millorar el servei de neteja viària que ofereix a Vic.

16 d'octubre de 2019

En data 07 d’octubre de 2019 han començat a treballar en la neteja viària de la ciutat dues noves escombradores. Vialnetvic disposava d’una flota de 6 escombradores amb una antiguitat de 13 anys, la qual presentava certs signes d’envelliment arribant al final de la seva vida útil. Per aquest motiu, en els últims tres anys s’han renovat 5 de les 6 escombradores en flota que tenia Vialnetvic.
Les dues escombradores adquirides són una City Cat 5006 de 5 m3, motor Euro 6 que compleix amb els rigorosos estàndards d’emissions. La flota d’escombradores que tenia fins ara Vialnetvic eren Euro 3.

El model d’escombradora City Cat 5006 destaca per la seva construcció bàsica, el seu potent motor i la gran capacitat d’emmagatzemar residus. L’eix posterior es direccional fet que permet un radi de gir petit de només 6 metres. Disposa de 3 raspalls amb els que s’aconsegueix una amplada d’escombrat de 2,5 metres i un sistema d’aspersió mitjançant reaprofitament d’aigua. El circuit hidràulic està format per canalitzacions d’acer i un dipòsit de material plàstic, materials amb els que es pervenen brots de legionel·la. El seu nivell sonor és de 101,4 db, fet que la fa molt silenciosa.
Està dissenyada per la neteja viària de la majoria de carrers del municipi.
El seu preu d’adquisició ha estat de 159.000 euros per unitat.