Vialnetvic, S.L. instal·la un DEA a la deixalleria de Vic

S’instal•la un equip de desfibril•lació extern automàtic (DEA) a la deixalleria de Vic.

25 de setembre de 2017

El dia 21 de setembre s’ha col·locat un desfibril·lador a les instal·lacions de Vialnetvic; concretament a la zona de la deixalleria de Vic.

Vialnetvic és una empresa que dóna servei als ciutadans del municipi i les seves instal·lacions són de pública concurrència, per aquest motiu la direcció de l’empresa ha cregut oportú la instal·lació d’un DEA. Un DEA és un aparell que pot administrar una descàrrega elèctrica al cor, per revertir la fibril·lació ventricular (deguda a una aturada cardíaca) i restaurar-ne el funcionament.

Prèviament a la instal·lació del DEA un grup de treballadors de Vialnetvic van rebre formació de com utilitzar l’equip i altres tècniques de primers auxilis. Aquesta formació es vol anar ampliant a la major part de la plantilla de treballadors, ja que es tracta de persones que donen servei a la via pública durant tota la seva jornada laboral i que es poden trobar en situacions d’emergència. El fet de saber actuar en aquests casos o saber utilitzar un DEA és un plus al servei que es pot oferir als ciutadans del municipi.